Reklamlar

11 Aralık 2012 Salı

ESKİŞEHİR TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI

ESKİŞEHİR TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI
Eskişehir, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın batısında bir ildir ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Merkezi Eskişehir kentidir. Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerine ev sahipliği yapar. İlde, önemli oranda Kırım Tatarları kökenli nüfus mevcuttur. Tarihteki eski adı Dorlion'dur. Selçuklu ve  Osmanlı Dönemi'nde de önemli bir kavşak noktası olmuştur. Lületaşı çıkarımının tamamına yakını bu ildedir. Eskişehir sanayisi, eğitim düzeyi, ekenomik seviyesi, mimari ve tarihi önemiyle çok farklılıklara ve zenginliklere sahip bir şehirdir. Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir
gibi büyük illerin Eskişehire yakın oluşunun yanında demiryolu ağının Eskişehir'den geçerek batı ve doğunun birleşmesinde bir kavşak olması Eskişehir'in coğrafi ve  ekonomik yapısına katkı sağlayarak ayrı bir renk katar. Maden yataklarının ve işletmelerinin oldukça fazla olduğu söylenebilir. Türkiye'deki hatta Dünyadaki Bor  rezervinin önemli bir bölümü Eskişehir de çıkartılmaktadır.
Demiryollarının bel kemiğini oluşturan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii, Askeri ana jet üssü, uçak bakım ve üretimi, Türkiye ve dünyada marka olmuş bir çok firmanın  fabrikası ve ana merkezi bulunan bir şehirdir. Porsuk Çayı şehir merkezini ortadan ikiye böler. Son yıllarda yapılan düzenleme ve projelerle şehirin sorunu olmaya başlayan nehir güzelleştirilerek, şehre ayrı bir  çehre ve ulaşım yolu olarak ön plana çıkmıştır. Şehir toplu ulaşımında otobüs ve botların yanında oldukça modern olan tramvay sistemi önemli yer tutmaktadır.
Eskişehir Merkez İstasyonu
Sivrihisar İstasyonu


Detaylı bilgiler (Adres, Telefon, faks ve kroki) aşağıdadır.


Eskişehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan aynı adlı ilin merkezidir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu  Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir. 2011 yılının verilerine göre şehir merkezinin toplam nüfusu 648.396'dır. Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, Çibörek ve Lületaşı ile meşhurdur. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için  Eskişehir taşı olarak bilinir. Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat  kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatda gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır.
Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema gibi dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır. Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları: Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı imparatorluğu'dur. Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1. Hava Taktik Komutanlığı ve 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı da Eskişehir'de bulunmaktadır.  Ayrıca hem askeri hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir Merkez İstasyonu

Araç Muayene Randevu alma bilgileri için linki tıklayınız.
Adres: Emirler Mah. Sarıcakaya Cad. No:234 Muttalip / Eskişehir
Telefon ile randevu için 0850 222 88 88'i arayabilirsiniz.
Tel: + 90 222 338 1623 - 24 - 25 - 26 Faks: + 90 222 338 1627

- Egzoz emisyon ölçümü yapılmaktadır.
- Hem randevu alınarak hem de randevu almadan muayene yaptırabilirsiniz.
Tüvturk Eskişehir Araç Muayene İstasyonu Krokisi



Sivrihisar, Eskişehir'in en büyük ilçesidir. Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai, Hızır Bey gibi çok önemli Türk büyüklerinin bu ilçeden çıktığı iddia  edilmektedir. Ankara'ya 120 km. Eskişehir'e 90 km. uzaklıktadır. 1926'dan önce Ankara'nın ilçesiydi.Ankara, Eskişehir ve İzmir yollarının kesişme noktası üzerinde  duran Sivrihisar, dikkati ilk önce, mızrak gibi göklere kadar uzanan yüksek, sivri kayalıklarıyla çekiyor. İsmini de bu kayalıklar veriyor şehre. Kayalıklar arasında,  taştan sokakları ve eski evleri sadece görünen yüzü. Kökeni Anadolu’da ilk Türk uygarlığı olan Etiler’e kadar dayanan şehir, buram buram tarih kokuyor. Tipik Anadolu  şehirlerinin bütün özelliklerini barındıran Sivrihisar, aynı zamanda ünlü kral Midas’ın da memleketi.Sivrihisar ilçesi Eskişehir İline bağlı, Ankara-Eskişehir-Afyon  Karayolu üzerinde Ankara İline 140 Km. Eskişehir İline 100 Km. ve Afyon İline 120 Km. uzaklıkladır. İlçeye bağlı 3 adet Kasaba, 61 adet Köy ve bunun dışında 27 adet  Yayla ve Mandıra tabir edilen yerleşim merkezleri bulunmaktadır. Bir kısım yaylalarımızda yaz ve kış aylarında sürekli olarak oturulmakta olup, bazılarında okul,  camii, içme suyu, elektrik, telefon ve tamamına yol hizmetleri götürülmüştür.

Sivrihisar Merkez İstasyonu
Adres: Kurşunlu Mah. Beypınarı Mevki No:1 Sivrihisar / Eskişehir
Tel: + 90 222 711 1011 - 12 - 13 - 14 Faks: + 90 222 711 1015
- Egzoz gazı ölçümü yapılabilmektedir.

Tüvturk Eskişehir Sivrihisar Araç Muayene İstasyonu Krokisi

 

0 yorum:

Yorum Gönder