Reklamlar

9 Ekim 2012 Salı

ARAÇ MUAYENE İÇİN GEREKLİ BELGELER

Araç muayene yapılması için muayenesi yapılacak olan araçlar için gerekli belgeler ( evraklar) ;

Ruhsat : Trafik tescil belgesidir. Ruhsatınızda muayene onayı için yer yok ise Şöförler Cemiyeti'nden EK-1 Belgesi almanız gerekmektedir.

Aracın Vergi veya Ceza borcunun olmaması: Tüvtürk araç muayene istasyonlarında aracınızın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu var ise araç muayenesi yapılamamaktadır.


Trafik sigortası : Mali sorumluluk sigortası akit belgesi. (İnsan taşımak için kullanılmayan römorklar , kendilerini çeken motorlu aracın sigortasına dahildir. Bu araçlar için Mali sorumluluk sigortası akit belgesi talep edilmez.)

Egzoz Gazı Ölçüm Muayene Belgesi : Egzoz Gazı ölçümü olmaması ağır kusur olarak düzenlendiğinden aracınızın durumuna uygun periyodlarda egzoz gazı ölçümü yaptırmalısınız.

TC Kimlik Nosu gösteren Nüfus Kağıdı, Ehliyet yada pasaport yanınızda olmalıdır.

Araç muayeneye gelecek araç kendi üzerinize değilse 1 Kasım 2010 da yürürlüğe giren genelgeye göre hareket etmelisiniz. Bilgi için Tıklayınız.


Üzerinde tadilat yapılan ve tadilat sonrası özel muayenesi yapılacak araçlar için ek olarak gerekli belgeler ;

- Yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tahsilat projesi ve hesapları
- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı odalardan EK-1 belgesi (Trafik Tescil müracaat ve işlem formu)

LPG ve CNG takılı araçlar için gerekli belgeler ( evraklar) ;

Gaz Sızdırmazlık Raporu: LPG ve CNG takılı araçlar için muayeneye gelmeden önce alınması gereken rapordur. LPG / CNG ruhsatı, "Gaz Sızdırmazlık Raporu" yerine kullanılmaz.
UNUTMADAN: Söz konusu belgelerin (tuvtürk araç muayene gerekli evraklar) asılları ile gidilmesi gerektiğini önemle hatırlatırız.

0 yorum:

Yorum Gönder